PNL acuză conducerea SRR de cenzură

Senatorul liberal Alina Gorghiu a anunţat, joi, că va propune Biroului Executiv al PNL, în şedinţa de luni, ca partidul să solicite demisia lui Georgică Severin din postul de preşedinte director general al Societăţii Române de Radiodifuziune.

Parlamentarul de opoziţie denunţă că postul public de radio „a refuzat să transmită declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis legate de referendum”.

Georgică Severin se află la conducerea SRR cu sprijinul politic al PSD, partid din care a făcut parte.

„Situaţia de acum este mai gravă decât cea din 2017, din cauza a ceea ce face PSD. De aceea, noi toţi – electoratul şi poporul din România trebuie să aibă posibilitatea să se pronunţe asupra unor probleme de interes. De aceea este necesară mai mult ca niciodată o nouă consultare a Parlamentului pe temele pe care preşedintele Klaus Iohannis le-a anunţat”, a susţinut Alina Gorghiu.

În opinia sa, consecinţele posibile ale ordonanţelor de urgenţă pregătite în „laboratoarele” social-democraţilor reprezintă un „risc istoric” pentru ţara noastră. În aceste condiţii, referendumul pe care l-a convocat preşedintele Iohannis reprezintă „şansa României de a bloca PSD” şi pentru succesul acestui demers este nevoie de sprijinul întregii clase politice responsabile, a susţinut Gorghiu.

Parlamentarul liberal consideră că evoluţia comportamentului PSD din ultimul timp a culminat cu răspunsurile de miercuri la declaraţiile liderilor europeni, care au un numitor comun, situaţie care „riscă să arunce România într-o perioadă neagră a istoriei şi într-o zonă gri a Europei”.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS