PNL a publicat „Cartea Neagră a Guvernării PSD-ALDE”

Liberalii au publicat marți, 23 ianuarie, cartea neagră a guvernării PSD-ALDE, un volum consistent în care au adunat toate promisiunile electorale încălcate și măsurile guvernamentale care, spun ei, au bulversat economia și societatea românească.

În Cartea neagră a guvernării PSD-ALDE, liberalii arată că alegerile din 2016 au reprezentat cea mai mare vânzare de iluzii de către un partid politic în ultimii 30 de ani.

PNL explică faptul că din cele 724 de măsuri pe care le conține programul de guvernare nu au fost realizate decât 33 și acuză majoritatea că a introdus o mulțime de lucruri care nu au fost prezentate în campanie, precum transferul contribuțiilor de la angajat la angajator, care au avut consecințe negative.

„Aproape îți vine să îți pui întrebarea dacă ministerele au fost conduse în aceatsă perioadă. Toate echilibrele mari ale economiei au fost făcute praf. Puterea de cumpărare a românilor în această perioadă, în acest an în care am asistat la o creștere economică de aproape 7% aproape că s-a redus. Am ajuns să importăm mai mult decât exportăm. Am asistat la cea mai mare prăbușire a monedei naționale.” Ludovic Orban

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Liberalii mai spun că, prin modificarea de 216 ori a Codului fiscal, PSD a creat instabilitate și a exercitat o agresiune sistematică împotriva celor care au sau conduc o afacere. Liderul PNL a expplicat și faptul că România a cunoscut în ultimul an o involuție în domenii vitale precum educația și sănătatea.

„În educație nu numai că nu s-a întâmplat nimic pozitiv, dar am asistat la o reîntoarcere la perioada comunistă. Despre creșterea salariilor profesorilor ce să mai vorbim? Această creștere va fi în realitate, așa cum am spus, o creștere care va fi la nivelul ratei inflației, adică abia va reuși să compenseze creșterea prețurilor.” Ludovic Orban

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ludovic Orban acuză PSD-ALDE că, în loc să se ocupe de guvernare, au căutat prin toate mijloacele să pună sub control politic justiția.

„Se pare că singura preocupare reală a actualei majorități parlamentare a fost să se răfuiască cu justiția independentă. Să caute prin toate mijloacele posibile să facă tot ce pot pentru a subordona politic justiția și pentru a împiedica puterea judecătorească  să-și îndeplinească menirea, și anume să îi deferească justiției pe cei care s-au făcut vinovați de fapte de corupție.” Ludovic Orban

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS