Confidenţialitate

PMP va începe discuţiile despre unificarea Opoziţiei

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară a declarat, sâmbătă, ca a fost mandatat de colegii săi să înceapă discuţii cu Partidul Naţional Liberal şi Uniunea Salvaţi România pentru a crea un pol politic anti-PSD, punctând că un următor pas ar putea fi stabilirea unei liste comune a opoziţiei la alegerile europarlamentare de anul viitor.

“Singura modalitate prin care PSD poate fi oprit este unitatea opoziţiei. Colegii mei m-au mandatat prin vot cu unanimitatea pentru a demara, începând de săptămâna viitoare, discuţii cu colegii din PNL şi USR. Voi contacta săptămâna viitoare preşedinţii celor două partide pentru a discuta despre nevoia de unire a opoziţiei. (…) Dacă vom reuşi să stabilim o listă comună de obiective pe care să le urmărim şi primul obiectiv este să reuşim să creăm un pol politic anti-PSD format din partidele parlamentare, în mod sigur credem că la acest pol se poate alătura şi partidul domnului Cioloş. Pasul doi este să ne stabilim o listă comună la europarlamentare, iar dacă vom merge în acest format în mod sigur avem şansa să obţinem mai multe mandate decât PSD şi să îi convingem pe români că opoziţia este mult mai credibilă decât acest duet Dragnea-Dăncilă”, a spus Eugen Tomac, la finalul Colegiului Naţional al partidului.

Potrivit lui, Opoziţia ar putea merge “în spatele unui singur candidat” şi la alegerile prezidenţiale, consemnează Agerpres.

Liderul PMP şi-a exprimat convingerea că partidul său poate veni la alegerile europarlamentare cu “cea mai credibilă listă, cu oamenii cei mai pregătiţi pe chestiuni ce ţin de afaceri europene şi politică externă”.

Eugen Tomac a precizat că a avut mai multe discuţii informale cu lideri politici din PNL şi USR.