Confidenţialitate

Ploile torențiale au provocat inundații la Galați | VIDEO

Străzi inundate în oraşul Galaţi în această dimineaţă.

A plouat torențial timp de 2 ore, iar sistemul de canalizare nu a făcut faţă. În unele zone, nivelul apei este mai mare de jumătate de metru.

Echipaje ale Primăriei și ale pompierilor intervin cu motopompe.

Cele mai mari probleme sunt în Valea Orașului, cea mai joasă zonă din Galați, care, pe alocuri , este sub cota Dunării. Pe multe dintre străzile de acolo, apa a atins și jumătate de metru, pentru că pompele și canalizările nu au făcut față cantității foarte mari de apă căzute.

Probleme mari s-au înregistrat și cu accesul spre Spitalul CFR situat în Valea Orașului. Echipaje de la ISU și operatorul local de apă și canalizare acționează cu motopompe de mare putere pentru a evacua apele pluviale.

Ploile abundente au creat probleme și în Port, la ieșirea din Galați spre Tecuci, în cartierul Dunărea, la ieșirea din oraș spre Brăila, dar și pe numeroase străzi ori în parcări.

Ploile torențiale au inundat și cel mai mare adăpost pentru animale abandonate. Cum o nouă avertizare cu cod portocaliu de ploi torențiale abia a intrat în vigoare la Galați, autoritățile sunt în alertă. ISU a chemat pompieri de acasă, pentru a face față numărului mare de intervenții în curs sau ce vor urma.