Confidenţialitate

Ploile din ultimele 24 de ore au creat probleme în mai multe localități din județul Brașov

Pompierii au intervenit în zeci de gospodării din județul Brașov, dar și pe Drumul Național 1A, în zona Babarunca, unde s-a produs o viitură.

Ploile abundente au inundat gospodăriile și subsolurile a zeci de case din mai multe localități.

Pompierii au intervenit în 30 de situații pentru a evacua apa din locuințe din Râșnov, Moeciu, Predeal, Zărnești, Feldioara, Săcele și Stupini.

În mai multe zone, aluviunile au ajuns pe șosea și au îngreunat traficul. Fenomenele meteorologice care au produs probleme sunt în continuare prezente.

Centrul Infotrafic anunţă că pe DN 1 Ploieşti – Braşov plouă torenţial pe tronsonul kilometric 82 – 100, şoferii fiind avertizaţi asupra faptului că pe raza localităţilor Băneşti, Câmpina, Cornu şi Breaza este pericol de acvaplanare.

Autorităţile recomandă şoferilor să ruleze cu viteză foarte redusă, să nu bruscheze comenzile vehiculului, să nu efectueze depăşiri riscante, să semnalizeze schimbarea benzii de circulaţie, să crească distanţa de siguranţă între vehicule şi să circule cu foarte mare atenţie, adoptând o conduită preventivă, pentru a putea evita eventuale accidente rutiere.

Judeţul Prahova se află sub avertizare Cod portocaliu de ploi abundente şi vijelii.

Foto/ Isu Brașov