Ploiești: Un profesor de matematică, trimis în judecată pentru luare de mită – VIDEO

Un profesor de matematică de la Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești a fost trimis în judecată pentru luare de mită.

Lectorul Alexe Călin Mureșan este acuzat că a cerut de la 80 de studenți bani pentru a le acorda o notă de trecere în sesiunea de restanțe, la examenul de matematică. Studenții care nu aveau bani erau chemați să muncească la casa profesorului.

Mureșan, aflat acum în arest la domiciliu, a fost prins în flagrant delict în timp ce primea bani de la studenții săi.

Un profesor de matematică din cadrul Universității Petrol și Gaze din Ploiești a fost trimis în judecată pentru luare de mită.

Lectorul Alexe Călin Mureșan este acuzat că a cerut de la 80 de studenți bani pentru a le acorda o notă de trecere în sesiunea de restanțe, la examenul de matematică. Studenții care nu aveau bani, erau chemați la domiciliul profesorului pentru a munci în gospodărie.

Mureșan, aflat acum în arest la domiciliu, a fost prins în flagrant când primea bani de la studenții săi Profesorul de matematică din cadrul Universitășii Petrol și Gaze din Ploiești a fost denunțat de studenții săi după ce acesta le-a solicitat între 300 și 700 de lei pentru o notă de trecere la examenul de matematică. În momentul în care a fost prins în flagrant de ofițerii din cadrul Direcției Generale Anticorupție, Alexe Călin Mureșean avea, în buzunar, într-un plic 17.000 de lei.

Numai că, în urma anchetei, procurorii au stabilit că porfesorul primise doar în sesiunea din primăvara acestui an nu mai puțin de 45.000 de lei de la 80 de studenți de la toate facultățile din UPG unde preda analiză matematică.

Mai mult, anchetatorii au stabilit că studenții care nu aveau bani să plătească pentru o notă de trecere, erau chemați la domiciliul profesorului pentru diverse munci în gospodărie, de la tăiat de lemne până la cositul ierbii.

Inițial studenții care au dat bani petru nota cinci la matematică au fost urmăriți și ei penal pentru dare de mită, dar pentru că au făcut denunțuri, procurorii au decis clasarea cauzei pe numele acestora.

Dosarul lui Alexe Mureșean a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Prahova.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS