PLOIEȘTI: Studenții Universității Petrol și Gaze au fost evacuați

Alertă la Universitatea din Ploiești. Studenții au fost evacuați după ce mai multe persoane care se aflau în incinta unui corp de clădire al Univeristății Petrol Gaze din Ploiești acuză probleme respiratorii. Se pare că cineva ar fi folosit un gaz toxic într-o încăpere – transmite corespondenta Europa FM, Diana Frâncu.

Mai multe persoane care se aflau în incinta unui corp de clădire al Univeristății Petrol Gaze din Ploiești acuză probleme respiratorii. Se pare că cineva ar fi folosit un gaz toxic într-o încăpere.

Din primele informații se pare că într-un laborator de chimie a fost sesizată o emanație de gaze, iar mai mulți studenți au acuzat probleme respiratorii, motiv pentru care a fost solicitată intervenția medicilor de la Serviciul de Ambulanță.

Decamdată nu se știe exact despre ce tip de gaz este vorba și care este sursa.

”Este vorba despre Facultatea de chimizare a petrolului. Eram în birou chiar cu prorectorul rol și cu decanul și vorbeam probleme legate de învățământ când au fost sunați că miroase urât acolo. Au plecat într-acolo și aștep să văd ce se întâmplă”, a precizat Mihai Coloja, recotrul UPG.

Acesta a adăugat că ”ar fi mai mulți care acuză niște probleme”.

La fața locului s-a deplasat o echipă de specialiști de la Agenția de Mediu, dar și echipe de intervenție de la Ambulanță, dar și un specialiști CBRN de la ISU Ciolpani.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS