Confidenţialitate

Ploiești: Curățenia pe străzile orașului se va face cu voluntari

Primăria Ploieşti anunță că va face curăţenie pe străzile orașului cu sprijinul voluntarilor.

Angajaţii firmei de salubritate Rosal Grup au intrat din nou în grevă, acuzând că nu le sunt plătite salariile.

”Având în vedere continuarea grevei de către salariaţii operatorului local de salubritate, de mâine dimineaţă, începând cu ora 4.00, la nivel local se va derula o acţiune de întreţinere şi curăţenie a spaţiilor verzi şi a principalelor artere de circulaţie, la care vor participa peste 100 de voluntari”, a anunţat, marţi seară, într-un comunicat de presă, Primăria Ploieşti.

Alături de voluntari, vor fi mobilizați angajațăă Societății de Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti, firmă care este deţinută de Consiliul Local Ploieşti care se ocupă de întreţinerea spaţiilor verzi, dar şi ai Serviciului Public Finanţe Locale, ai Transport Călători Express, ai Clubului Sportiv Municipal, artişti ai Teatrului „Toma Caragiu” Ploieşti şi ai Filarmonicii “Paul Constantinescu”, precum şi angajaţi ai Hale şi Pieţe Ploieşti.

”Aceştia vor face la rândul lor voluntariat, lucrând în afara orelor de program, fără să fie remuneraţi”, potrivit Primăriei Ploieşti.

De cealaltă parte, Rosal Grup reclamă că peste 48.000 de ploieşteni, deşi beneficiază de serviciile de salubritate, nu plătesc prestaţia.

”Pierderea noastră lunară este de 639.592 lei. Primarul Ploieştiului cunoaşte această situaţie, dar nu ia măsurile legale obligatorii”, susţine conducerea firmei.