Confidenţialitate

Ploiești: Contractul de furnizare a apei calde și a căldurii a fost reziliat. Reacția președintele Uniunii Asociațiilor de Proprietari Ploiești | AUDIO

În Ploiești, contractul de furnizare a apei calde și a căldurii a fost reziliat. Decizia a fost anunțată de președintele Consiliului Județean, Iulian Dumitrescu, după ce operatorul de termoficare a oprit apa caldă timp de o lună pentru lucrări de reparații. Afectate sunt și unele spitale, nu doar blocurile de locuințe. Rezilierea contractului nu va rezolva problema apei calde – se plâng reprezentanții asociațiilor de proprietari care au pus la cale un protest.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

128 de mii de ploieșteni nu au apă caldă și la fel se întâmplă și în spitalele racordate la sistemul centralizat de termoficare. Este vorba despre Spitalul de Pediatrie Ploiești și unele secții ale Spitalului Județean de Urgență, cum ar fi sediul central din nordul orașului, secția de Boli Infecțioase și cea de Obstetrică-Ginecologie.

Compania Termoficare Prahova a anunțat că oprește apa caldă timp de 30 zile pentru că trebuie să facă reparații la un cazan de apă. Autoritățile locale au reziliat însă contractul cu această companie la doar două luni de la semnare.

Președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu spune că firma era obligată să asigure apă caldă și că nu există motive pentru oprirea CET-ului, așa că somează compania să reia livrarea apei calde. Conform contractului, compania e obligată să asigure apa caldă timp de 90 de zile de la reziliere.

Rezilierea contractului nu rezolvă problema – a spus la Europa FM, Eugen Cristescu, președintele Uniunii Asociațiilor de Proprietari Ploiești

„Noi suntem, practic, total bulversați, pe lângă situația că nu avem apă caldă. Ce să asigure o nouă firmă căreia îi este încredințată sau chiar firma actuală care are 90 de zile obligația să țină contractul. Domnul președinte al Consiliului Județean parcă vine de pe altă planetă. Nu vine cu soluții”, a spus Eugen Cristescu, președintele Uniunii Asociațiilor de Proprietari Ploiești.

Reprezentanții asociațiilor de proprietari vor protesta joi, în fața Palatului Administrativ din Ploiești. Dacă autoritățile nu vin cu soluții, sunt gata să se adreseze instanțelor de judecată.

„Noi ieșim în stradă și ne apărăm drepturile. Vom ieși pe 4, între 10:00 și 13:00, dar oricum ar fi nu ne lăsăm pentru că așa ceva nu se poate. Prea multă incompetență și s-a ajuns în situația asta în primul rând din cauza incompetenței. Să iasă domnul președinte să discute cu noi și să ne spună soluțiile”, a mai spus Eugen Cristescu.

Soluția pentru reluarea apei calde în Ploiești ar fi închirierea a două cazane mobile de apă fierbinte de către autoritățile locale. Acestea costă însă peste 800 de mii de euro pe an.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Ploieștenii racordați la sistemul centralizat de termoficare rămân fără apă caldă, de la 1 august, pentru cel puțin 30 de zile