Confidenţialitate

Peste o treime din blocurile din Capitală nu au apă caldă. De ce nu se respectă termenele de reparații comunicate de Termoenergetica | AUDIO

Mai mult de o treime din blocurile din București nu au apă caldă, spune Claudiu Crețu – directorul general al companiei Termoenergetica.

Probleme sunt mai ales în Sectoarele 2 și 3, în zonele Colentina și Ștefan cel Mare. Spune că sunt deschise peste zece șantiere importante în toată Capitala, inclusiv în zona Constantin Brâncoveanu din Sectorul 4.

Directorul general al Termoenergetica explică de ce nu se respectă termenele de reparații din aplicație

„Cam o treime din București, deci funcționăm undeva la 65%. 35% sunt oprite în acest moment. Deci problemele în luna iulie sunt în zona Sectoarelor 2 și 3. În momentul în care rețeaua are probleme și noi nu putem introduce persiuni mari, din păcate oamenii văd în aplicații că dăm un termen de trei zile spre patru zile șinu îl respectăm. Nu se respectă acel termen pentru că în momentul în care încărcăm rețeaua, pentru că știm că am rezolvat, ea crapă la un kilometru mai încolo. Și atunci iar trebuie secționat, e altă lucrare, iar amânăm 3-4 zile”, a explicat Claudiu Crețu – directorul general al companiei Termoenergetica.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Claudiu Crețu: Termoenergetica are nevoie de mai mulți angajați pentru a crește ritmul lucrărilor

Claudiu Crețu spune că Termoenergetica are nevoie de 200-300 de angajați noi în perioada următoare, mai ales sudori și instalatori, pentru a crește ritmul lucrărilor în contextul avariilor tot mai dese.

„Radet acum 10 ani avea aproape 5000 de angajați. Și nu erau sutele și miile de avarii pe care le avem azi. Acum nu mai avem 5000, avem 3000 de angajați. Ca lungime, rețeaua este aceeași, doar că probleme sunt 5-10 ori mai mari, cu oameni mai puțini, iar media de vârstă este undeva la 50 de ani. Trebuie să mărim acest ritm de reparații, iar mărirea acestui ritm de reparații nu se poate face decât cu oameni și cu utilaje. Dacă nu vin oameni din spate și nu angajăm, nu doar că nu menținem ritmul, ci vom scădea posibilitatea de intervenții”, a spus Claudiu Crețu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Expert în energie: Decizia Ungariei de interzicere a exporturilor de energie electrică și gaze naturale nu va afecta România | AUDIO