PLOIEŞTI: Ameninţări false cu bombă la Spitalul Judeţean şi la un supermarket

O ameninţare cu bombă la Spitalul Judeţean din Ploieşti, transmisă telefonic de un bărbat, marţi seara, la numărul 112, s-a dovedit a fi falsă.

Poliţiştii au încheiat verificările la unitatea spitalicească fără a depista materiale explozive, relatează Agerpres.

Tot falsă a fost şi ameninţarea cu bombă care a vizat un centru comercial.

Atât la centrul comercial, cât şi la Spitalul Judeţean verificările s-au efectuat în exteriorul clădirii cu ajutorul unui câine antrenat să detecteze dispozitive explozive şi cu dispozitive tehnice speciale în interiorul clădirii.

În condiţiile ameninţării cu bombă ce a vizat unitatea spitalicească şi centrul comercial, au fost evacuaţi 30 de aparţinători ai pacienţilor internaţi la Spitalul Judeţean din Ploieşti, precum şi 150 de persoane din centrul comercial.

Instituţiile abilitate efectuează cercetări pentru depistarea apelantului la 112.

La Spitalul Judeţean, în perioada în care au avut loc verificări, s-au deplasat o autospecială de accidente colective şi calamităţi şi grupa operativă, iar la centrul comercial s-a deplasat autospeciala pirotehnică.

Conform reprezentanţilor Poliţiei, la numărul 112, marţi seara, „o voce de bărbat a sesizat un atac cu bombă la un supermarket din zona de nord a Ploieştiului şi la Spitalul Judeţean”. Persoana care a făcut sesizarea nu a mai răspuns la telefon.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform Legii 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS