PLOIEŞTI: 22 de ani de închisoare pentru un bărbat care şi-a înjunghiat mortal concubina

Bărbatul care, la începutul anului trecut, şi-a ucis concubina cu zeci de lovituri de cuţit şi l-a rănit pe fiul minor al acesteia a fost condamnat definitiv la 22 de ani de închisoare, potrivit Agerpres.

Curtea de Apel Ploieşti a majorat pedeapsa iniţială după schimbarea încadrării juridice a uneia dintre fapte.

Judecătorii au admis apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova şi de fiul victimei şi a schimbat încadrarea juridică a faptei săvârşite de inculpatul Alexandru Ştefan Rusu asupra minorului din infracţiunea de lovire sau alte violenţe în tentativă de omor, faptă pentru care a fost condamnat la şase ani de închisoare.

În urma contopirii pedepselor, judecătorii i-au aplicat lui Alexandru Ştefan Rusu pedeapsa cea mai grea, de 20 de ani de închisoare pentru omor, la care au adăugat o treime din cealaltă pedeapsă, stabilind că inculpatul va executa o pedeapsă finală de 22 de ani de detenţie.

Decizia Curţii de Apel Ploieşti este definitivă.

În vârstă de 36 de ani, victima a fost înjunghiată mortal.

De asemenea, unul dintre cei doi fii minori ai victimei a fost înjunghiat în umăr, el fiind transportat la spital.

În timpul unei petreceri, pe fondul consumului de alcool, individul a hărţuit victima şi două prietene de-al sale, ambele minore.

Bărbatul avea antecedente penale, el având condamnări pentru diverse fapte precum furt, violare domiciliu, trafic de droguri şi de persoane.

Suspectul s-a predat autorităţilor din Bucureşti la câteva zile de la comiterea faptei, pe care a recunoscut-o.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS