Confidenţialitate

Ploi torențiale și inundații în Bihor și Alba | VIDEO

Județul Bihor e afectat de ploi abundente: un cod roșu de inundații pentru mai mai multe răuri din județ este valabil până mâine la ora 12.

Iar vântul a suflat în putere în toată țara – în diferite localități copacii au fost doborăți de rafale.

În 13 ore, la stația meteo de la Stână de Vale s-au acumulat în urma ploilor abundente aproape 140 de litri pe metru pătrat – un record pentru această zonă, spune meteorologul ANM Viorica Dima:

”Din nefericire, cantitățile de apă căzute în ultimele 12 ore în partea de vest a țării și cu precădere în zona deluroasă din aceste regiuni au depășit chiar și recordul absolut înregistrat vreodată pentru ploi”.

De dimineață și până la ora 18 a fost în vigoare un cod roșu de vreme rea și cantități însemnate de precipitații. Pe DN 76 Beiuș – Ștei – circulația a fost deviată după ce un pod a fost avariat de viitură, iar pe mai multe porțiuni de drumuri județene au fost inundate. Codul roșu de inundații pentru răurile din județele Bihor și Cluj expiră mâine la ora 12. Autoritățile au început să construiască diguri de protecție.

Purtătorul de cuvânt – ISU Bihor – Camelia Roșca:

”Am trimis trei mesaje prin sistemul Ro Alert de avertizare a populației iar echipajele noastre sunt în teren pentru monitorizarea permanentă a situației”.

În restul țării – vântul a suflat cu putere. În București, au fost rafale și de 70-  80 km/h. Mai mulți copaci au căzut peste mașinile parcate în diferite zone din Capitală. Meteorologii spun că mâine seară aversele vor cuprinde toată țara.

Și în județul Alba a plouat torențial, iar un pod din comuna Arieșeni a fost distrus de apele învolburate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Liliana Nicolae