Ploaia a stins incendiul din Parcul Național Domogled

În urma recunoașterii efectuate luni dimineața de către reprezentanții ISU Caraș-Severin, s-a constatat că incendiul din Parcul Național Domogled – Valea Cernei a fost stins de ploaie.

„În urma recunoașterii efectuate în această dimineață nu au mai fost observate focare în zona de competență a ISU Semenic, în Parcul Național Domogled — Valea Cernei. Forțele noastre au fost concentrate, încă de la ora 8:00, la Băile Herculane, alături de lucrători ai Ocolului Silvic, pentru a stabili modul ulterior de acțiune, însă în urma ploii nu s-au mai observat focare”, a declarat purtătorul de cuvânt al instituției, Elena Tarla.

Duminică, în jurul prânzului, un incendiu puternic a izbucnit în Parcul Naţional Domogled, iar focul a cuprins o suprafaţă de aproximativ 15 hectare de pădure.

Pompierii militari şi reprezentanţii Ocolului Silvic au intervenit cu mijloace de primă intervenţie, deoarece incendiul se manifesta într-o zonă greu accesibilă, foarte abruptă, nefiind posibilă intervenţia cu ajutorul autospecialelor

La solicitarea ISU Semenic, a venit în sprijin și un elicopter SMURD de la Arad, cu ajutorul căruia a fost executată o misiune de recunoaștere aeriană, pentru a efectua o primă estimare a suprafeței afectate.

În urmă cu aproximativ două luni, în Parcul Naţional Domogled a izbucnit un alt incendiu de vegetație care a fost stins după o săptâmână de eforuturi, cu ajutorul a peste 200 de oameni din județele Caraș-Severin, Gorj și Mehedinți.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS