Confidenţialitate

Plimbări cu trăsura, concerte și teatru în stradă, de Zilele Bucureștiului; traficul restricționat în centru

Bucureștiul marchează în acest weekend, 557 de ani de atestare istorică. Până duminică, sunt programate concerte şi spectacole de teatru, în mai multe spaţii din Capitală, inclusiv tradiționala „Bătaia cu flori”.

Evenimentele sunt programate, până duminică, în Parcul Herăstrău, în Piaţa Constituţiei și Parcul Cişmigiu.

Zilele Bucureștiului în Parcul Herăstrău

În Herăstrău au loc în weekend plimbări cu trăsuri, parada costumelor de epocă și târgul de meșteșugari.

În același parc vor susține spectacole de muzică și tradiții minoritățile maghiară, romă, albaneză, a ruşilor lipoveni, ucraineană, greacă şi aromână. Vor fi prezentate spectacole ale Teatrului Ţăndărică, Teatrului ION CREANGĂ și Teatrului Masca.

Vizitatorii pot asculta muzică de promenadă din Bucureştiul interbelic. „Bătaia cu flori” are loc duminică, între orele 17.30 şi 18.00, un obicei ce datează din anul 1890.

Zilele Bucureștiului în Parcul Cișmigiu

În weekend, în Parcul Cișmigiu, au loc spectacole de dans și de circ. Între acestea: “Aventurile lui Pinochio la circ”.

Concerte și teatru de stradă

Sâmbătă, în Piaţa Constituţiei vor avea loc concerte și reprezentațiile a opt trupe de teatru de divertisment și teatru de stradă din mai multe țări, între care Spania, Italia şi Franţa. Arcub – Centrul Cultural Bucureşti organizează un concert, sâmbătă, de la ora 17.00 până la miezul nopţii. Între artiști, se vor afla Andra, Ştefan Bănică Jr, Zdob şi Zdub, Holograf, Vunk, Bere Gratis, Loredana, Connect-R, Gabriel Cotabiţă, Marcel Pavel, Ovidiu Komornyic, Proconsul, Phoenix şi Lidia Buble.

De asemenea, primăria Sectorului 3 și Centrul Cultural Casa Artelor, organizează în perioada 16 – 18 septembrie “Bulevardul Artelor”, care se va desfășura pe  Bulevardul Unirii pe 8 mini-scene. Ediția din acest an îi este dedicată compozitorului Wolfgang Amadeus Mozart, de la nașterea căruia se împlinesc 260 de ani.

Trafic restricționat în centru

Pentru că în Piaţa Constituţiei, sâmbătă va fi un concert cu ocazia Zilelor Bucureștiului, circulația este restricţionată de la ora 8.00 pe Bulevardul Unirii, între bulevardul I.C. Brătianu şi bulevardul Libertăţii.

De la ora 15.00 va fi blocat traficul rutier şi pe bulevardul Libertăţii, între bulevardul Naţiunile Unite şi Calea 13 Septembrie, restricţii care se vor menţine până duminică noapte.

De asemenea, în perioada 23-25 septembrie, de la orele 19.00, pentru concerte şi proiecţii pe faţada Palatului Parlamentului va fi restricţionată circulaţia, gradual, pe bulevardul Unirii, între bulevardul I.C. Brătianu şi Piaţa Constituţiei şi pe bulevardul Libertăţii, între bulevardul Naţiunile Unite şi Calea 13 Septembrie.