Confidenţialitate

Plimbări cu barca de lemn pe Dâmbovița

Flotila România Centenar, care a participat de curând la competiţia The Great River Race, de pe Tamisa, poate fi admirată în perioada 21-23 septembrie 2018 şi la Bucureşti, pe Dâmboviţa, între Podul Unirii şi Biblioteca Naţională a României.

Cei care ştiu să vâslească şi cei care vor să înveţe să vâslească sunt invitaţi să experimenteze vâslitul în bărci de lemn pe Dâmboviţa, să facă “echipă pentru România”, sărbătorind astfel Centenarul alături de Ivan Patzaichin şi echipa lui.

Timp de trei zile, doritorii sunt aşteptaţi pe cheiul Dâmboviţei unde pot vâsli în curse agrement sau pot asculta din bărci concertele de pe scena plutitoare a Dâmboviţei, care vor loc din 21 în 23 septembrie 2018, conform unui comunicat de presă al Asociaţiei Ivan Patzaichin – Mila 23.

Cea mai importantă misiune ce le revine vâslaşilor este aceea de a recrea Unirea, simbolic, pe luciul apei, prin andocarea celor şase bărci, purtând numele celor şase regiuni, la insula amplasată pe Dâmboviţa. Vor fi opt momente în care se va încerca “unirea” bărcilor din Flotila România Centenar: vineri, 21 septembrie, la orele 18.00 şi 19.00; sâmbătă, 22 septembrie, la orele 17.00, 18.00 şi 19.00 şi duminică, 23 septembrie, la orele 17.00, 18.00 şi 19.00. În toate cele trei zile, între orele 10.00-20.00, doritorii pot vâsli pe Dâmboviţa sau se pot iniţia în acest sport, pregătindu-se pentru a recrea momentul “unirii flotilei”.

Cele şase ambarcaţiuni care alcătuiesc Flotila România Centenar reprezintă regiunile istorice revenite “acasă”, pe rând, în Anul Marii Uniri: Basarabia, Bucovina, Dobrogea, Transilvania, Moldova, Ţara Românească. Bărcile din lemn au fost realizate la Tulcea, în atelierul “Geneza”, singurul din România care încă mai practică meşteşugului “marangozeriei” (construcţia şi reparaţia bărcilor tradiţionale), unul dintre reperele centrale ale tradiţiei Deltei Dunării.

Foto: RowmaniaPatzaichin/facebook.com