Plicul care a explodat la sediul FMI din Paris fusese trimis din Grecia

O asistentă din cadrul reprezentanței Fondului Monetar Internațional la Paris a fost rănită la nivelul mâinilor și al feței în urma unei explozii de mică amploare care s-a produs după ce aceasta a deschis un plic primit la filiala din capitala franceză, relatează Le Figaro, citând surse din cadrul Poliței.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, o petardă ar fi la originea exploziei, au precizat sursele.

Asistenta, care a deschis plicul în jurul orei locale 11.30 (12.30, ora României), prezintă “câteva arsuri”, potrivit unei surse din cadrul Poliției.

Mai multe persoane au fost evacuate ca măsură de precauție, au mai precizat sursele. Ancheta a fost încredințată Poliției judiciare pariziene.

Un colet care conţinea un dispozitiv exploziv a fost primit miercuri, prin poştă, la sediul Ministerului german de Finanţe, fiind destinat ministrului german al Finanţelor, Wolfgang Schäuble, anunță surse citate de presa germană.

Acesta a fost expediat din Grecia, potrivit unei surse din cadrul Poliției elene și a fost observat de un angajat al biroului de sortare a corespondenţei de la Ministerul german de Finanţe în jurul orei 10.00 (11.00, ora României).

Poliția a anunțat că numele expeditorului trecut pe colet este cel al unui politician conservator de rang înalt, Adonis Georgiadis, vicepreședinte al partidului Noua Democrație.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS