Confidenţialitate

Playoff-ul Ligii Națiunilor, ultima șansă pentru Euro 2020: România va înfrunta Islanda

Echipa națională de fotbal și-a aflat adversara din semifinalele playoff-ului Ligii Națiunilor, unde se vor decide ultimele patru echipe calificate la Euro 2020.

România va întîlni Islanda, a stabilit tragerea la sorți de la Nyon.

Dacă trec de nordici, tricolorii vor juca pentru accederea la turneul final cu câștigătoarea dintre Bulgaria și Ungaria.

Cele două faze ale barajului se dispută într-o singură manșă iar România va disputa ambele partide în deplasare, la 26, respectiv 31 martie. Pînă la baraj echipa națională va trebui să își găsească un nou selecționer, după ce Cosmin Contra și-a dat demisia în urma ratării calificării prin intermediul preliminariilor.

Considerată revelația Campionatului European din 2016, Islanda a participat și la Mondialul găzduit de Rusia în 2018 – acestea fiind primele ei prezențe la un turneu final.

În preliminariile pentru Euro 2020 a terminat pe 3 în grupa din care s-au calificat Franța și Turcia. Selecționata pregătită de suedezul Erik Hamrén a fost mai bună în partidele cu turcii, 2-1 acasă și 0-0 în deplasare, însă a pierdut ambele confruntări contra Franței și a mai cedat surprinzător în Albania, 2-4.

Cel mai bun jucător al islandezilor este mijlocașul lui Everton, Gylfi Sigurðsson.