Platformă online de luptă contra noului coronavirus

O platformă online de luptă contra noului coronavirus oferă, de luni, un ghid bazat pe scenarii posibile prin care populaţia României poate trece.

Internauții pot descoperi un chestionar de evaluare a simptomelor, pentru a stabili gradul de risc propriu, paşii de urmat, dar şi informaţii despre transmitere şi protejare față de COVID-19.

Componentă a proiectului StiriOficiale, portalul CeMaFac.ro a fost lansat de Autoritatea pentru Digitalizare, în colaborare cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi organizaţia neguvernamentală Code for Romania, neafiliată politic.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, “cemafac.ro este un ghid simplu şi practic bazat pe scenarii posibile prin care populaţia României poate trece. Această platformă te va ghida pentru diferitele situaţii şi te va aduce mai aproape de măsurile recomandate de autorităţi pentru o mai bună protejare a ta, a familiei şi a comunităţii tale în această perioadă”.

Platforma abordează subiecte precum transmitere şi simptome, cum ne protejăm, adaptare şi rezistenţă cât şi informaţii folositoare pentru cei care oferă ajutor sau sprijină echipele de intervenţie.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS