Plastic Free Lifestyle, evenimentul care ne învață cum să evităm plasticul în viața de zi cu zi

Publicația Green Report va organiza marți, 8 august 2017, evenimentul final al unei campanii de combatere a consumului de plastic de unică folosință. Evenimentul va avea loc la Roaba de Cultură din Parcul Herăstrău, între orele 19 și 22.

În iulie, redactorii Green Report s-au alăturat campaniei internaționale Plastic Free July. Timp de o lună, și-au propus să evite consumul de plastic de unică folosință și au povestit despre experiența lor într-un serial dedicat.

La final de campanie, redactorii Green Report vor povesti publicului despre experiența Plastic Free July și despre cum se poate transforma aceasta într-un stil de viață. Alături de ei, pe scena Roabei de cultură se vor afla Andreea Raicu, owner andreearaicu.ro, Andrei Coșuleanu, director executiv asociația Let’s Do It, Romania!, Ioana Tănase, fondator ALTERNATIVE, Dan Fofiu-Sânpetreanu, membru fondator Asociația Cercul Social, Simona Maria Pop, blogger cutiadecarton.com, Cosmin Zaharia, redactor green-report.ro.

Invitații vor discuta despre alternativele identificate pentru evitarea plasticului, despre cum se poate acționa în continuare și despre cum putem convinge companiile și autoritățile să reducă folosirea plasticului de unică folosință.

Dezbaterea va fi însoțită de mici demonstrații și de ateliere DIY. Cei prezenți își vor putea prepara singuri produse de îngrijire personală și de curățenie și vor putea descoperi pe loc produse care îi ajută să își minimizeze consumul de plastic. La final, vor fi invitați să deguste preparatele gătite și să urmărească serialul Plastic Free July, la un pahar de limonadă sau de bere artizanală.

Soluţii pentru renunțarea la plasticul de unică folosință

Printre soluțiile menționate, amintim: folosirea plaselor reutilizabile și a recipientelor refolosibile la cumpărături; renunțarea la băuturile ambalate în PET și utilizarea filtrelor pentru apă; înlocuirea șampoanelor și a săpunurilor lichide cu cele solide, ambalate în carton; prepararea propriilor soluții de îngrijire personală (pastă de dinți, creme, deodorant); înlocuirea soluțiilor de curățenie cu soluții naturale, preparate acasă, din apă, oțet, bicarbonat și esențe etc.

Toate detaliile sunt de găsit pe pagina de Facebook a evenimentului PlasticFreeLifestyle.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS