Confidenţialitate

Planul Ministerului Digitalizării pentru robotul ION | AUDIO

„De ce acte am nevoie ca să schimb buletinul?” sau „Unde pot plăti o amendă?” – sunt întrebările la care ar urma să răspundă celebrul Robot ION – care a intrat în pauză odată cu Guvernul Ciolacu. Acesta este planul celor de la Ministerul Digitalităzii. Momentan – fostul consilier onorific al premierului Ciucă nu se mai află la Guvern.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Robotul ION se află de câteva săptămâni la sediul companiei care l-a dezvoltat. Actualul Guvern nu l-a concediat, ci așteaptă să aibă o versiune mai bună.

În acest moment – românii îi pot transmite mesaje robotul pe site-ul ION.gov.ro – care ulterior, ar trebui să ajungă la guvernanți – cel puțin acesta era planul inițial.

Actuala conducere a Ministerului Cercetării și Digitalizării are un alt plan pentru ION – vrea să-l transforme într-un CHAT BOT. Adică să le răspundă românilor la întrebări legate de administrație: unde își schimbă buletinul, de ce acte au nevoie sau unde pot plăti anumite taxe.

La asta lucrează acum firma care l-a dezvoltat pe ION.

Când va deveni funcțională nouă versiune a robotului ION? Nu a fost avansat niciun termen.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Statul a încasat mai puțin de 10 milioane de lei din impozitarea bacșișului în prima jumătate a anului | AUDIO