Confidenţialitate

Plângere penală împotriva lui Raed Arafat și a șefilor ISU

Plângere penală pe numele lui Raed Arafat și a șefilor IGSU, în urma filmării apărute la 4 ani după tragedia din Colectiv.

Înregistrările surprind lipsa de organizare a primului echipaj sosit la fața locului, imediat după incendiul de la fabrica Pionierul.

Plângerea penală a fost făcută de grupul civic Reset şi îi vizează pe Raed Arafat, şedul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi pe doi dintre şefii ISU – Orlando Şchiopu şi Mihai Guţă.
Cei trei sunt acuzaţi de obstrucţionarea justiţiei, prin ascunderea de mijloace materiale de probă, în scopul de a împiedica aflarea adevărului într-o procedură judiciară.

Ei riscă pedeapsa cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani.

Reprezentanţii Reset scriu pe pagina de Facebook – cităm – ”Am știut cu toții cât de haotică a fost intervenția, am suspectat din primul moment lipsa de profesionalism și de empatie a , iar probele video au confirmat bănuielile noastre.”

Jurnaliștii de la Libertatea au publicat, joi, o înregistrare video de aproximativ 21 de minute, despre care spune că a fost furnizat de un ofițer de pompieri. În în imagini se observă modul hotic în care a acţionat primul echipaj sosit la Clubul Colectiv. Mai exact, lipsa de intervenţie a acestuia.

Pe pagina sa de Facebook, Raed Arafat a precizat că nu știa despre acest filmuleț.

Iar conducerea ISU a declarat ieri într-o conferinţă de presă că nu a ascuns filmuleţul, dar că nu l-a predate organelor de anchetă pentru că nimeni nu l-a cerut.