Confidenţialitate

Plângere penală pentru ministrul Apărării. Motivul: Mușamalizarea demisiilor din minister

Sindicatele din penitenciare îl denunță la Parchetul General pe ministrul Apărării Naționale, Angel TÎLVAR, pentru abuz în serviciu.

Concret, îl acuză că a încercat să mușamalizeze demisiile militarilor din Ministerul Apărării Naționale, în contextul războiului de la graniță.

Denunțul a fost făcut după mai multe încercări ale sindicaliștilor de a obține de la Ministerul Apărării numărul demisiilor din perioada 2021-2022 pentru fiecare structură din minister și unitățile militare subordonate, precum și motivele invocate în demisii de către militari.

Informațiile erau necesare ca argument pentru clasa politică, în contextul modificării legii pensiilor militare – spune Cosmin Dorobanțu, președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor.

Sindicaliștii din Penitenciare solicită premierului să se implice direct în rezolvarea problemelor care au condus la plecarea prin demisie a mii de militari din Ministerul Apărării Naționale, dar și din celelalte instituții de forță ale statului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al MApN, Constantin Spânu, o astfel de solicitare s-a primit din partea Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor în octombrie, 2022, pe când ministru al Apărării era Vasile Dâncu.

În aceeași lună i s-a răspuns, însă – spune Constantin Spânu pentru Europa FM – datele oferite nu au fost atât de amănunțite cum s-a cerut, adică pe fiecare unitate în parte, acestea nefiind informații publice.

Vom reveni cu detalii.