Plângere penală pentru abuz în serviciu pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu, în cazul Dan Șova

         Controversele legate de votul în cazul senatorului Dan Șova sunt departe de a se fi încheiat.  Liderul Partidului Mișcarea Populară – Eugen Tomac – a depus o plângere penală pe numele președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pe care-l acuză de abuz în serviciu.

Plângerea a fost depusă la Parchetul General, însă procurorii și-au declinat competența, iar sesizarea a fost trimisă la Direcția Anticorupție.

 

Liderul PMP e de părere că președintele Senatului a comis un abuz în serviciu după votul dat în plen în cazul Dan Șova.

Eugen Tomac susține că șeful Senatului ar fi încălcat un articol din Constituție – atunci când a constatat că nu s-a întrunit numărul necesar de voturi pentru cA Dan Șova să rămână fără imunitate.

Deși cei mai mulți senatori au votat pentru reținere și arestare, Senatul a stabilit că nu au votat jumătate plus unu din totalul membrilor Camerei – astfel că a fost respinsă cererea DNA.

În sprijinul afirmațiilor sale, Eugen Tomac a amintit de cazurile senatorilor Ecaterina Andronescu și Șerban Mihăilescu – în cazul cărora deciziile s-au luat cu majoritatea celor prezenți. Ulterior, regulamentul a fost modificat pentru a fi pus în acord cu Constituția.

În plus, Senatul a redactat o hotărâre în cazul Șova la aproape o lună după votul din plen – Camera Superioară fiind obligată să facă acest lucru în urma unei decizii a Curții Constituționale.

Călin Popescu Tăriceanu a fost întrebat zilele trecute cum comentează acuzațiile privind un posibil abuz în serviciu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

           Hotărârea care atestă votul în cazul Șova, recent publicată în Monitorul Oficial, a fost contestată la Curtea Constituțională de PNL.  Liberalii invocă faptul că decizia în cazul Șova s-a luat în baza unui articol din regulament – neconstituțional la acea vreme.

Sesizarea PNL va fi discutată în data de 6 mai.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS