Confidenţialitate

Plan de studii pentru școlile din teritoriile ocupate de ruși în Ucraina: Vor studia numai în rusă și vor avea cursuri și în vacanța de vară | AUDIO

Federația Rusă a făcut un plan de studii pentru școlile din teritoriile ocupate. Vor învăța și în vacanța de vară și vor studia numai în limba rusă. Este numai una dintre metodele folosite de Moscova pentru a rusifica teritoriile pe care le-au ocupat în ultimele 3 luni.

Elevii din Mariupol vor studia limba și literatura rusă

În Mariupol, elevii nu vor avea vacanță pentru a reuși să treacă la programul de studii elaborat pe teritoriul Rusiei. Ei vor studia limba și literatura rusă, istoria Rusiei și matematica. Toate în limba rusă.

Rusia ar fi analizat până și cărțile din bibliotecile școlare, eliminând manualele de istorie a Ucrainei și de literatură ucraineană, pe care le-a declarat „extremiste”.

Donbas: Ucrainenii nu mai au voie să iasă din Herson și Zaporojie doar cu pașaport rusesc

În Donbas, ucrainenii din Herson şi Zaporojie nu mai au voie să iasă din orașele lor decât cu pașapoarte rusești. Îi forțează, astfel, pe localnici să-și facă aceste documente. Guvernul ucrainean a condamnat inițiativa Kremlinului de a acorda rapid cetățenia rusă ucrainenilor din cele două regiuni.

Magazinele din Melitopol și Volnovanka au acceptat plata în ruble de la 1 mai

Din 1 mai, magazinele din regiunile Melitopol și Volnovanka acceptă tranzacțiile în ruble, în timp ce orașul Herson ia parte la o schemă de tranziție de patru luni către plata în ruble.

Între timp, au ieșit la iveală detalii cutremurătoare cu privire la metodele Kremlinului de a interoga civilii ucraineni, evacuați din zonele de război. La Mariupol, civilii care vor să-și înmormânteze rudele sunt puși să se înregistreze video, în timp ce spun că victimele au fost ucise de armata ucraineană.

Măsurile, spun experții, reflectă intenția Kremlinului de lungă durată: a menține controlul asupra teritoriilor de la vest de Donbas, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Doi soldați au recunoscut că au tras către Ucraina dinspre Rusia într-un nou proces pentru crime de război. Au cerut instanței să nu primească închisoare pe viață | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.