Confidenţialitate

Doi soldați au recunoscut că au tras către Ucraina dinspre Rusia într-un nou proces pentru crime de război. Au cerut instanței să nu primească închisoare pe viață | AUDIO

În Ucraina continuă procesele pentru crimele de război: într-un nou proces, doi soldați au recunoscut faptele în fața judecătorului și au cerut să nu primească închisoare pe viață.

Procesul s-a desfășurat la tribunalul districtului Kotelevska, din centrul Ucrainei. Procurorii au cerut o pedeapsă de 12 ani de închisoare pentru cei doi soldați ruși, acuzaţi de încălcarea legilor războiului. Avocatul acestora a solicitat clemenţă din partea judecătorului, afirmând că cei doi soldaţi executau ordinele primite şi că ei regretă faptele comise.

Militarii ruși făceau parte dintr-o unitate de artilerie care a tras către ţinte din regiunea ucraineană Harkov. „Sunt complet vinovat de crimele de care sunt acuzat. Am tras către Ucraina dinspre Rusia”, a declarat unul dintre ei în sala de judecată.

Le-au cerut judecătorilor să nu primească pedeapsa maximă – cea de închisoare pe viață. Audierile au durat mai puţin de o oră, iar verdictul este aşteptat în data de 31 mai.

La începutul săptămânii, un tribunal din Ucraina a condamnat un alt soldat rus la închisoare pe viaţă pentru uciderea unui civil neînarmat.

Sursa foto: Pixabay

Citește și: Rusia încalcă acordul semnat cu McDonald’s: Moscova vrea să redeschidă restaurantele în care se vor vinde aceleași meniuri sub brand rusesc | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.