Confidenţialitate

Germania: Plan de răpire a ministrului Sănătății, dejucat de polițiști. Cum voia gruparea infracțională să acționeze | AUDIO

Poliţia germană a dejucat un plan de răpire a ministrului Sănătăţii, Karl Lauterbach. 4 cetăţeni germani suspectați că ar fi pus la cale răpirea au fost arestați. Ei plănuiau și să distrugă instalaţii energetice pentru a provoca o pană de curent la scară naţională.

Procuratura din Koblenz a anunțat ca principalii doi suspecţi au convenit împreună cu ceilalți să îl atace pe ministrul federal al Sănătăţii. Gruparea, care folosea un canal de chat, intitulat Patrioţii Uniţi, „intenţiona să provoace condiţii apropiate de ale unui război civil şi în cele din urmă să răstoarne sistemul democratic din Germania”, a afirmat procuratura într-un comunicat.

Au fost percheziționate 20 de proprietăţi din mai multe landuri germane, fiind confiscate arme, inclusiv puşti, muniţie şi un automat Kalaşnikov, bani, lingouri de aur şi monede de argint.

Anchetatorii spun că grupul intenţiona să răpească şi alte persoane publice, însă nu au precizat identitatea acestora.

Au fost cerute mandate de arestare pentru cei patru suspecţi reţinuţi, iar în dosar mai există un suspect, care deocamdată nu a fost găsit.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Drona Tupolev prăbușită la Zagreb, care a survolat România, era dotată cu o bombă de aviație încărcată cu o substanţă necunoscută | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.