Confidenţialitate

Plajele de la Marea Neagră, principala atracție pentru români în acest sezon estival. Locul al doilea este ocupat de Transilvania – studiu

Plajele de la Marea Neagră au fost principala atracția a sezonului estival pentru români, cele mai solicitate fiind cele din Năvodari, Mamaia și Olimp.

Turiștii s-au și plâns însă de aspecte mai puțin plăcute precum mizeria și zgomotul de la orele serii.

O altă destinație preferată de români a fost însă și Transilvania, potrivit unui studiu realizat de un portal de rezervări online.

Evenimentele din Turcia și din marile orașe europene au readus în atenția românilor vacanțele interne, fie este vorba despre litoral, despre Transilvania, Bucovina, Maramureș sau despre zona montană.

Potrivit studiului, românii s-au declarat mulțumiți de serviciile de calitate, dar au reproșat în special aspecte legate de curățenia în camera de hotel și de muzica dată prea tare după lăsarea serii.

Cele mai căutate au fost, așa cum era de așteptat, plajele de pe litoralul românesc, din Năvodari, Mamaia sau Olimp.

Mulți turiști au ales însă și Transilvania pentru ștrandurile, băile și centrele de tratament cu ape termale din această zonă.

Printre cele mai populare destinații de anul acesta se numără ștrandul de la Praid, Lacul Ursu din Sovata, Lacul Colibița și Ocna Șugatag.