Plafonarea indemnizațiilor pentru mame: Nu există un proiect de acest tip

Premierul Sorin Grindeanu susține că nu s-a luat nici o decizie referitoare la plafonarea indemnizațiilor pentru mame.

Șeful Executivului spune că sunt doar discuții și că temerile sunt nejustificate, întrucît marea majoritate a beneficiarilor indemnizației pentru creșterea copilului iau sume de pînă la 5000 de lei: „Nu este luată nicio decizie din acest punct de vedere, nu există în acest moment un proiect de acest tip. E doar acel plan de convergență unde se spune despre „posibilitatea plafonării”, ca și posibilitate urmează a fi analizată dacă e oportună sau nu. „

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 Preşedintele Comisiei de muncă, deputatul PSD Adrian Solomon, a declarat marţi, la Parlament, că, pentru anul acesta, nu există niciun pericol să existe plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului, el fiind de părere că este o soluţie „mai mult decât rezonabilă” ca plafonarea să se facă până la pragul de 10.000 lei.

Până în ianuarie, erau plafonate la acel cuantum de cinci salarii medii brute aflate în plată. De aia, cel de la Sibiu nu a putut să primească acea indemnizaţie pentru că nu erau socotite toate veniturile sale, venituri salariale. Opinia mea, dacă cineva plăteşte la acel cuantum, să primească. Dacă nu plăteşte la acel cuantum enorm, să nu primească”, a conchis Adrian Solomon.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat marţi, la Parlament, că plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului va opri o înşelătorie a statului român, în urma acestei plafonări nefiind afectate foarte multe persoane din România, ci doar cele care „au bulversat” sistemul şi care au primit sume foarte mari.

Întrebată care va fi plafonul, Olguţa Vasilescu a spus că, în prezent, se analizează această chestiune, urmând să fie între 5.000 şi 10.000 lei. „Aşa cum v-am spus, sunt foarte puţine persoane care vor fi afectate, dar în mod cert vom opri o industrie”, a completat ea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS