Plafonarea indemnizațiilor de creștere a copilului: Lia Olguța Vasilescu, mustrată verbal

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la Parlament, întrebat dacă Olguţa Vasilescu riscă sancţiuni în urma afirmaţiilor pe tema plafonării indemnizaţiei pentru creşterea copilului, că în Comitetul Executiv s-a dat doar o „mustrare verbală”, liderul social-democraţilor exprimându-şi speranţa că nu vor mai avea loc astfel de situaţii, în care miniştrii să nu comunice bine.

Întrebat dacă s-a discutat în CExN despre sancţiuni în cazul Olguţei Vasilescu, Liviu Dragnea a spus că „a fost doar o mustrare verbală”. „Sper să nu se mai întâmple”, a completat el.

Referitor la plafonarea indemnitaţiilor pentru creşterea copilului, preşedintele PSD a spus că se poate discuta despre o astfel de măsură doar în momentul în care va fi bine argumentată.

Când o să fie bine argumentat, putem discuta (despre plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului – n.r.), deocamdată nu, pentru că nici eu, nici dumneavoastră nu ştim exact câte cazuri de megaindemnizaţii sunt. Asta e de fapt problema”, a răspuns liderul PSD.

Liviu Dragnea crede că e vorba de o ”comunicare proastă”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

El a susţinut că miniştrii au căpătat un obicei prost, şi anume că nu comunice motivele care determină anumite măsuri în actul guvernamental.

Au căpătat un obicei prost. Sunt buni miniştri, au un act bun de guvernare, numai că ei comunică doar efectele, uitând să comunice înainte ceea ce a determinat acea măsură”, a subliniat preşedintele PSD.

Întrebat în continuare dacă susţine principiul de a fi plafonate aceste indemnizaţii, Liviu Dragnea a precizat că, în forma în care s-a prezentat măsura, nu poate fi de acord cu ea.

Subiectul nu se închide astăzi. Eu am spus că, aşa cum a fost prezentat, nu pot fi de acord să plafonăm aceste lucruri. Trebuie să ne prezinte guvernul de ce susţine această măsură, dacă argumentele sunt serioase, putem discuta. Dacă nu sunt serioase, nu sunt de acord”, a conchis liderul PSD.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS