Confidenţialitate

Pitești: Etajul unei școli, blocat de instanțele de judecată din cauza unui contract de închiriere

Proteste în fața Inspectortatului Școlar Argeș din cauza unui contract de închiriere a spațiului unei școli din Pitești.

Părinții copiilor sunt revoltați de faptul că un etaj întreg al școlii este blocat de instanțele de judecată, iar elevii nu vor putea începe cursurile odată cu ceilalți copii.

Oamenii cer ca inspectoratul să solicite judecarea de urgență a acestui caz.

Totul a pornit de la o hotărâre de acum 10 ani a Inspectoratului Școlar de a închiria etajul școlii nr 20 Tudor Vladimirescu din Pitești unui liceu privat.

Anul acesta, pe 31 august, contractul a expirat, ISJ Argeș nu l-a mai prelungit, dar contractorii au refuzat să părăsească imobilul, iar conducerea școlii nu poate organiza începerea anului școlar din cauza lipsei spațiului, având în vedere că, din cauza pandemiei de coronavirus, elevii trebuie să fie distanțați în bănci.

Scandalul de la Școala Generală nr. 20 a ajuns în instanță, iar primul termen de judecată a fost stabilit pe 3 decembrie. Până atunci, niciuna dintre părțile implicate în conflict nu poate să beneficieze de etajul aflat în litigiu, deci nu se poate deschide școala în condiții de siguranță.

Părinții sunt revoltați de situația creată și au luat cu asalt Inspectoratul Școlar pentru a cere implicarea conducerii în această problemă pentru a fi urgentat termenul de judecată.

Deocamdată, conducerea Inspectoratului Școlar a rămas fără nicio reacție față de nemulțumirea oamenilor.

Conducerea școlii a anunțat părinții că singura soluție ar fi să organizeze cursuri hibride, adică jumătate din elevi la școală, ceilalți să treacă pe cursuri online, numai că nu toți coopiii dispun de dispozitive electronice necesare cursurilor online.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ana Sorescu