Pisica Stubbs, primar al unui orăşel din Alaska de 20 de ani, a încetat din viaţă

Tristețe fără margini într-un orășel din Alaska: motanul Stubbs, primar al localității, s-a stins la vârsta de 20 de ani. Întreaga sa viață a deținut această funcție onorifică și devenise atracția turistică a orașului. În ultimul an, nici la magazin nu mai mergea pentru că se plictisise să fie smotocit de toți clienții și turiștii.

Stubbs s-a dus la culcare joi seară și nu s-a mai trezit, a anunțat familia Spone. Stăpânii motanului-primar au declarat că „a fost un soldat până în ultima zi a vieții sale”. Era emblema acestui oraș cu doar 900 de locuitori din apropierea Parcului Național Denali. Stubbs a fost ales primar neoficial al orașului Talkeetna în 1997, când localnicii, supărați că nu prea au variante de ales, au decis să voteze..neoficial și o pisică pentru această funcție. Stubbs și-a preluat atribuțiile la puțină vreme după ce a venit pe lume. Avea tabieturile sale, bea apă dintr-un pahar de margarita. Avea biroul în magazinul general Nagley. De altfel, motanul a ajuns la soții Spone în 2015 după ce familia a cumpărat de la foștii stăpâni ai pisicii magazinul și un restaurant… Bonus, au primit și pisoiul.

Turiștii veneau în Talkeetna și întrebau mereu „unde e primarul?” sau spuneau pur și simplu că au venit special pentru o întâlnire cu primarul. Subbs îi primea în „biroul” său din magazinul universal, unde se foografia cu vizitatorii săi.

În ultimul an, a stat mai mult acasă. Îmbătrânise și nu mai avea chef să fie luat în brațe și trecut din mână în mână de oaspeți.

După moartea lui Stubbs, familia Spone anunță că o altă pisică de care au grijă, Denali, ar putea prelua funcția de edil onorific.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS