Confidenţialitate

Pilotul de raliuri Titi Aur, internat în urma infecției Covid: Nu pot respira fără mască, am plămânii afectați 45% | AUDIO

Printre cei infectați cu virusul SARS-CoV-2 este și pilotul de raliuri Titi Aur. El e internat la Spitalul Municipal din Bârlad, care este suport COVID.

Boala s-a declanșat urmă cu 12 zile, iar de duminică s-a simțit foarte rău și a fost internat. Plâmânii îi sunt afectați în proporție de 45% acum:

„Nu pot respira, practic, fără mască, am dat acum jumătate de mască jos, pentru că am și acele furtune în nas și am și masca pe față. Am plămânii afectați 45%, am fost depistat pe 28, fără a fi afectat plămânul. Când am avut prima senzație de lipsă aer am venit imediat la spital și am găsit plămânul 30% afectat și acum am ajuns la 45%. Începând de duminică a stagnat practic evoluția bolii, dar în continuare depind de mască și nu pot respira fără și acum nu sperăm decât să înceapă revenirea.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pilotul de raliuri recomandă românilor să vorbească cu medicul de familie de la primele simptome și să trateze cu seriozitate orice semn de boală:

„Cert este că efectele există, efectele sunt parșive, virusul este foarte șmecher și parșiv, știe să se ascundă și are niște efecte foarte urâte și cu evoluții foarte rapide și mai ales imprevizibile. Acum ești bine și peste o oră sau peste o zi ești foarte rău. Cam 15% din cei care sunt afectați la plămân trebuie obligatoriu să ajungă sub îndrumarea specialiștilor și sub tratament intensiv, pentru că, cu cât simți plămânul mai puțin afectat, cu atât ai șanse mai mari să scapi mai ușor.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.