Confidenţialitate

Pilotul de curse auto Marin Dumitrescu a murit la vârsta de 102 ani | AUDIO

Legendarul pilot român Marin Dumitrescu s-a stins din viaţă la vârsta de 102 ani. Anunţul a fost făcut de Federaţia Română de Automobilism Sportiv , care reaminteşte povestea de viaţă a celui care este considerat unul dintre cei mai buni piloţi români.

Marin Dumitrescu a devenit la 15 ani  ucenic la Ford România. A luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial şi, în 1944,  când s-a întors de pe front, a început şi cariera lui în motorsport.

Considerat unul dintre cei mai buni piloți pe care i-a dat România, Marin Dumitrescu a pus umărul la cucerirea primelor trofee din istoria automobilismului românesc, trecându-și în palmares peste 30 de tituluri de campion.

”Întotdeauna, ca să am emoția mică, luam o bomboană în gură. Trag la start, nu am fost printre primii, nu știu cum am plecat, nu știu cum am ajuns, nu știu cum am luat viraje, dar știam: aici e cu a 3-a, aici e cu a-ntâia. Nu aveai ca acum costume mască totală. Numai ochelari aveam”, povestea campionul Marin Dumitrescu într-un documentar despre viața sa.

A construit automobile de curse, a format echipe de raliu şi a influenţat destine de campioni, precum Ştefan Vasile sau Titi Aur.

Sinaia, orașul în care, în 1950, a realizat cea mai mare victorie din carieră, la cursa de Coastă, l-a numit recent ,, Cetățean de Onoare. În 2012 a fost declarat și Maestru al Sportului .

În acest an, Federaţia Română de Automobilism și Romfilatelia au realizat o serie de mărci poştale „Piloți de Legendă”, în onoarea legendarului sportiv român.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Liliana Nicolae

Foto: Facebook, Federația Română de Automobilism