Pilotii TAROM ameninta din nou cu proteste

Într-un comunicat, reprezentanții TAROM spun că negociază cu sindicaliștii astfel încât să ajungă la un numitor comun.

Sindicatul personalului navigant al companiei aeriene de stat a notificat cu posibile ‘acţiuni sindicale’ în cazul în care mai multe revendicări nu vor fi soluţionate.

Conducerea TAROM precizează că negocierile cu sindicaliștii sunt în derulare. Pe de altă parte, reprezentanţii Ministerul Transporturilor nu iau în serios aceste amenințări.

Într-un comunicat, reprezentanții TAROM spun că negociază cu sindicaliștii astfel încât să ajungă la un numitor comun. Compania promite încheierea unor acorduri care să țină cont atât de cererile sindicale, cât şi de prevederile legale şi bugetul companiei. Totodată, va relua discuţiile pentru un nou contract colectiv de muncă.

Precizările vin după ce în presă au apărut informații potrivit cărora piloții de la TAROM, nemulțumiți de salarii, intenționează să facă grevă. Totuși, reprezentanţii Ministerul Transporturilor spun că nu se aşteaptă la greve. ‘La Tarom e pace’, a declarat la un seminat Dragoș Titea, secretar de stat în cadrul ministerului.

Luna trecută, mai multe curse Tarom au fost anulate sau întârziate din cauza unor acţiuni spontane din partea unor piloţi şi ai unor însoţitori de zbor.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a declarat atunci că veniturile Tarom sunt mai mici decât costurile, iar compania are pierderi, de aceea este foarte dificil de susţinut creşteri salariale sau condiţii mai bune de muncă.