Pietele de Craciun din Viena si Praga, in topul destinatiilor cautate de romani in preajma sarbatorilor

Preţul unui sejur se ridică la câteva sute de euro.

În Viena și Praga sunt organizate, an de an, unele dintre cele mai cunoscute piețe de Crăciun. În capitala valsului, cea mai veche piață de Crăciun a fost organizată acum șapte secole. Viena se laudă nu cu unul sau cu două târguri de sezon, ci cu 16, inclusiv cel din curtea Palatului Schonbrunn și cel din fața Primăriei.

Indiferent ce piață de Crăciun aleg, turiștii intră într-o atmosferă de sărbătoare, completată de colinde și delicii culinare, afirmă Simion Giurcă, șeful Biroului de Turism al României la Viena (AUDIO 1).

Praga este o altă destinație foarte căutată de turiști în această perioadă a anului. Și aici atmosfera de sărbătoare, spectacolele care refac scena Naşterii Domnului, concertele festive şi workshopurile gastronomice fac deliciul piețelor de Crăciun. Principalele evenimente de acest gen au loc în zona Pieței Sfântul Václav și a Pieței Orașului Vechi. La căsuțele de lemn, se vând suveniruri și delicatese, precum prăjiturile cu ghimbir sau cârnații la grătar.

Pentru o astfel de escapadă, preţul se ridică la câteva sute de euro, dar ieșim și mai ieftin dacă plecăm la drum cu autocarul, spune Marius Berca, reprezentantul unei agenții de turism. (AUDIO 2)