Piețele bursiere din Asia și moneda Bitcoin – prăbușite din cauza coronavirusului

Piețele bursiere din regiunea Asia-Pacific au înregistrat pierderi uriașe, după ce ieri acțiunile pe burse au înregistrat ieri cea mai mare scădere din 1987 și până în prezent.

Și moneda virtual bitcoin s-a prăbușit, ca urmare a temerilor cauzate de răspândirea noului coronavirus.

Sunt peste 128 de mii de cazuri de infectare cu noul coronavirus la nivel mondial, iar băncile și politicienii nu au reușit să liniștească piețele prin deciziile anunțate. Consecințele nu au întârziat să apară.

Wall-Stree-ul și bursele europene au înregistrat cele mai mari pierderi din istorie.

În Franța și Germania, de exemplu, indicii bursieri au înregistrat scăderi mai mari de 12%, cu mult peste valorile record din 1987.

Iar în India, tranzacționarea acțiunilor a fost oprită din cauza volumului mare de vânzări.

Banca Centrală Europeană a anunțat deja masuri pentru stimularea economiei, dar investitorii cred că aceste măsuri, precum și cele pe care le vor lua guvernele naționale nu vor fi suficiente: ei se tem că noul coronavirus va distruge creșterea economică.

În contextual vânzărilor de acțiuni bursiere, și valoarea totală a pieței de criptomonede s-a prăbușit cu peste 90 de miliarde de dolari.

În doar 24 de ore, moneda virtuală bitcoin a scăzut cu 48%, iar la un moment dat se tranzacționa și cu patru mii de dolari per monedă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS