Confidenţialitate

Piese și Mașini: Noul CITROEN C4 HATCHBACK- SHINE 1.2 PURETECH S&S 130 EAT8

Noul sezon Piese și Mașini este deschis de Radu Constantinescu la volanul noului Citroen C4, o mașină transformată într-un adevărat crossover sau un “hatchback compact reinventat”,cum afirmă producătorul francez cu 92 de ani de istorie a hatchback-urilor compacte, Citroen.

Interesant este că în gamă,alături de motorizarile pe benzină și diesel,puteți opta în premieră și pentru modelul complet electric: E-C4

Mașina de test a venit în echiparea de top,denumită Shine, și era propulsată de motorul pe benzină 1,2 PURETECH de 130 CP ,puși la treabă de o cutie automată în 8 viteze.(EAT8)

Test audio:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Asta înseamnă un sprint 0-100km/h în 9,4 secunde și un cosum mixt de 5,8l/100km (WLTP)
Consumul mixt în test,pe parcursul a 3 zile-6,8l/100km.

De remarcat și suspenisa noului C4 cu Amortizare Hidraulică Progresivă-ce asigură un confort bun chiar și dacă optați pentru spectaculoasele jante diamantate de 18’’.
Inginerii Citroen explică confortul obținut la rulare prin faptul că arcul și amortizorul acționează împreună cu amortizoarele hidraulice, care încetinesc gradual mișcarea și împiedică opririle bruște . Amortizorul hidraulic absoarbe și disipează energia stocată. Dispare astfel fenomenul de balansare
Luminile de zi sunt și ele bine integrate în silueta masivă a mașinii fiind sub forma literei V

Privită din lateral mașina are o alură plonjata ,garda la sol este de 156mm(mai mare că a rivalelor din segmet)

Evoluție și la interior unde regăsim un ecran media de 10 inch,încărcare wirless pentru telefon,iar selectorul de viteze pentru cutia automată este sub forma unei clapete.
Afișajul cesurilor din bord este complet electronic doar head-up display-ul a rămas proiectat pe un ecran din sticlă ce iese din bord și nu pe parbriz cum poate ne-am fi așteptat. Climatizarea este automată și bi-zonă.

Nu mai puțin de 20 de sisteme de siguranță se regăsesc la bord pentru a asista șoferul ,printre care sistemul de supraveghere a unghiului mort,regulatorul de viteză adaptiv cu funcție Stop&GO,avertizare risc coliziune și post coliziune safety break și highway driver assist.

Preț model test: 24.862 euro(TVA inclusă)
Preț de intrare în gamă (echipare Live Pack)-16.400 euro (TVA inclusă)