Piese și mașini – Mini Cooper

Anul acesta Mini împlinește 60 de ani și vorbim despre o mașină care a revoluționat clasa compactă încă de la primele modele.

La Piese și Mașini, Radu Constantinescu a condus varianta actualizată a lui Mini Cooper, un model emblematic pentru spiritual britanic al mărcii. Emblematice au devenit și stopurile modelului, Mini purtând acum cu mândrie steagul Union Jack, iar fanii au fost atât de încântați de această opțiune încât producătorul a luat decizia de a oferi posibilitatea tuturor deținătorilor de Mini Hatch și Mini Cabriolet din cea de-a treia generație, de a instala aceste stopuri în service, că retrofit.

O altă opțiune fashion oferită viitorilor proprietari de Mini: pot personaliza automobilul cu tehnologii de printare 3D.

Dar Mini Cooper impresionează în primul rând prin felul în care se conduce. Prezența în grupul BMW nu numai că i-a păstrat spiritual britanic, însă l-a maturizat din punct de vedere tehnic și l-a actualizat la pretențiile fanilor condusului sportiv.

Modelul oferă o stabilitate de invidiat pe drumuri virajate și o direcție foarte precisă ce îți sporește încrederea în mașină indiferent de manevrele pe care le ai de făcut în trafic. Motorul de sub capota modelui de test era un benzinar de 1,5 l în 3 cilindri, 136 Cp, iar cutia de viteze este modelul steptronic cu 7 trepte dublu ambreiaj ce permite accelerația fără întreruperi ale cuplului – de aici și senzațiile sport oferite la bordului lui Mini Cooper.

Cum s-a comportat în test aflați aici:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cum arată Mini Cooper:

Model: Mini Cooper 5 uși Motor-1499 cm3/100kw-136cp

Transimise: Steptronic 7 trepte dublu ambreiaj

Traseu test-București – Rucăr

Consum în test: 6,5 l Preț: 22.610 EURO TVA inclus

Preț model testat + pachete echipare: 37.585 EURO

În fiecare sâmbătă, la Europa FM, Radu Constantinescu testează cele mai noi mașini și le asortează cu cea mai bună muzică de ieri și de azi. Concluziile, le trage în rubrica Piese și Mașini din emisiunea O dimineață de milioane.