Pierderi uriașe pentru companiile aeriene, din cauza coronavirusului

Companiile aeriene din toată lumea vor pierde 113 miliarde de dolari, adică 19% din cifra de afaceri, în situația în care noul tip de virus continuă să se răspândească.

Companiile din Europa și Asia vor înregistra cele mai importante pierderi, susține Asociația Internațională de Transport aerian.

Transportatorii din Asia Pacific ar putea avea vânzări mai mici cu 58 de miliarde de dolari.

Dacă epidemia va fi sub control și economiile din întreaga lume se vor recupera rapid, pierderile totale ale industriei ar putea fi limitate la 63 de miliarde.

Restricțiile de călătorie și lipsa cererii din partea clienților au încurajat zeci de companii aeriene să anuleze zborurile către și dinspre China, din cauza epidemiei provocate de noul tip de coronavirus.

De asemenea, au fost reduse zborurile trans-atlantice, precum și capacitatea rutelor din Europa și Statele Unite.

„American Airlines” – cea mai mare companie aeriană din lume, a anulat zboruri internaționale din cauza scăderii puternice a cererii.

„Lufthansa” a anunțat că a anulat 7.100 de curse europene din luna martie, în mare parte în Germania sau pe rutele către Italia, ceea ce înseamnă aproximativ 25% din capacitatea sa totală.

Există deja peste 94.000 de cazuri confirmate de infectare cu coronavirus la nivel mondial și aproape 3.300 de decese, în mare parte în China.

Coreea de Sud, Japonia, Italia și Iran se confruntă, deasemenea, cu epidemii majore.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS