Confidenţialitate

Pierderi uriașe înregistrate de Samsung din cauza modelului Galaxy Note 7

Pierdere de 14 miliarde de dolari din capitalizarea bursieră pentru compania Samsung. Totul se întâmplă din cauza problemelor semnalate la modelul Galaxy Note 7, a cărui baterie poate lua foc.

De mai bine de o săptămână sud-coreeni recheamă în service milioane de telefoane.

Acțiunile companiei sud-coreene au înregistrat luni cel mai semnificativ declin din ultimele aproape două luni, de 7,2%, după ce clienții Samsung au fost sfătuiți să-și închidă și să înapoieze noile smartphone-uri Galaxy Note 7. Problemele sunt legate de bateria modelului care se pare că poate lua foc, atât în timpul încărcării cât și a folosirii obișnuite.

 Se vorbește deja despre pierderi uriașe

Rechemarea la service a terminalelor Galaxy Note 7 ar putea afecta masiv vânzările și ar putea avea un impact semnificativ asupra imaginii brandului Samsung. Pierderile totale sunt evaluate de analiști la 211 miliarde de dolari.

Samsung a anunțat că va înlocui aproximativ 2,5 milioane de modele Galaxy Note 7.

Compania spune că va lucra îndeaproape cu retailerii și operatorii pentru a aduce noile modele către clienți în cel mai scurt timp. Totodată, posesoriilor li se recomandă să nu lase telefonul la încărcat peste noapte și să nu-l solicite prea mult cât timp este la încărcat.

Iată declarația oficială a companiei Samsung.