Confidenţialitate

Pierderi financiare uriașe pentru sălile de fitness din cauza pandemiei

Majoritatea sălilor de fitness funcționează la o capacitate de sub 50%. Cei mai mulţi dintre clienţi nu mai merg la sală, ca să nu se infecteze cu noul coronavirus. Dar nu numai frica este cauza…

După starea de urgenţă, unii se aşteptau să vadă sălile de fitness pline, însă nu s-a întâmplat asta.

Cristina Irimia este manager la o sală de fitness din Iaşi şi spune ca s-a înregistrat o scădere mare şi functionează la 25% din capacitate.

Cei mai mulţi clienţi nu merg la sală pentru că le este frică să nu se infecteze cu COVID. Dar sunt şi mulţi care au devenit comozi după timpul petrecut în casă, iar pierderile financiare sunt uriaşe.

Anul trecut pe vremea aceasta aveau încasări de aproximativ 5.000, chiar 6000 de lei pe zi, iar acum nu trec încasările de 1.000 sau 1.500 de lei pe zi. Cristina spune că nu au noroc că trebuie să plătescă chirie pentru spaţiu.

Înainte de pandemie la această sală aveau abonament 2.000 de persoane, iar acum dacă mai sunt 200. Cei care continuă să facă mişcare sunt tinerii, care au până în 25 de ani.

„Aşteptările au fost mari, în perioada în care am fost închişi am primit multe mesaje pe Facebook. Nu au venit oamenii, cel mai probabil le este frică, dar mai e şi problema banilor. Sunt persoane care încă stau în şomaj şi nu îşi permit să vină. Cu siguranţă trebuie să se schimbe ceva”, a declarat Cristina Irimia, managerul unei săli de fitness.