Confidenţialitate

Piatra Neamţ: Parchetul a cerut expertize ADN pentru identificarea victimelor incendiului de la ATI

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție transmite că în cauza privind incendiul declanșat pe 14 noiembrie  la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, în care s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă a fost finalizată cercetarea la fața locului.
Aceasta s-a făcut cu o echipă complexă, din care au făcut parte experți în construcții și  din Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Institutul Național de Expertize Criminalistice, Institutul Național de Criminalistică din cadrul Poliției Române, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă Petroșani, Inspectoratul General al Poliției Române – Direcția Investigații Criminale și ai Inspectoratul de Poliție Județean Neamț.
În vederea completării probatoriului, pentru asigurarea aflării adevărului cu privire la toate împrejurările cauzei, procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul PÎCCJ au solicitat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Piatra Neamț efectuarea unei percheziții la sediul și anexele Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț.
În urma percheziţiei, a fost efectuată percheziția fiind ridicate înscrisuri necesare stabilirii împrejurărilor producerii incendiului.
Totodată, s-au dispus expertize ADN pentru stabilirea identității a cinci dintre persoanele decedate şi au fost efectuate autopsiile medico-legale ale victimelor.