Confidenţialitate

Piatra Neamț: Consiliul Județean cere demiterea întregii conduceri a regiei de apă

Cateva mii de familii din Piatra Neamț au rămas fără apă timp de patru zile din cauza unei avarii majore aparute la reteaua de distributie. Reprezentantii Apaserv Piatra Neamt au anuntat initial ca defectiunea va fi remediata in 48 de ore, dar acest lucru nu s-a intamplat. Presedintele Consiliului de Administratie al Apa Serv si-a dat demisia, iar sefii CJ vor demiterea intregii conduceri a regiei de apa.

Oamenii, revoltați au sunat în continuu la dispeceratul Apa Serv Piatra Neamț în speranța că cineva le va spune cand vor avea din nou apa la robinete. Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Emilia Arcan, a cerut public demisia conducerii companiei de apă pe motiv de incompetenţă în gestionarea crizei din oraș. Șefii CJ susțin ca este inadmisibil ca mii de familii din cartierele Dărmăneşti şi Dacia din Piatra Neamţ, sa ramana fara apa mai multe zile deşi compania anunţase că problema va fi soluţionată în cel mult 48 de ore. In urma acestui scandal, preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei, Florin Cucu, a demisionat, acceptând ideea că avaria de pe magistrala din Piatra Neamţ, din cauza căreia pietrenii au stat mai multe zile fără apă, nu a fost manageriată eficient.

ISU a distribuit in ultimele zile apă cu cisterna în câteva puncte din oraş. De asemenea oamenii au format cozi la fantani si la magazine pentru a se aproviziona cu apa.