Piața Victoriei | Planul președintelui-cuvântător: primari aleși în două tururi și anticipate în mai – VIDEO

O premieră pentru mandatul lui Klaus Iohannis – președintele a venit azi la ședința conducerii Partidului Național Liberal cu un mesaj clar: PSD va fi încă la putere câtă vreme are „un număr imens de parlamentari” și „un număr foarte mare de primari, de președinți de consilii județene”.

Fără a da public termene concrete, președintele le-a sugerat și agenda liberalilor până la finalul anului: modificarea legilor justiției, alegerea primarilor în două tururi, clarificarea situației recursului compensatoriu, bugetul pentru 2020. Se întâmplă la mai puțin de o săptămână după ce a anunțat, la Palatul Cotroceni, opțiunea sa pentru alegeri parlamentare „în primăvară”, așadar cu șase luni înainte de termen.

Câștigă electoratul ceva din acest plan al anticipatelor? Locale într-un tur sau în două – ce e mai bine pentru comunități? Când ar trebui să cadă guvernul și cu ce costuri? În mâna căror partide e decizia? Cum va strânge PSD rândurile? Ce anunță prezența lui Adrian Năstase la recepția de 1 Decembrie de la Cotroceni? Dar demisia lui Mihai Tudose din ProRomânia?

Gazetarul Cristian Tudor Popescu și jurnalistul Moise Guran revin de la 18:15 alături de Anca Simina, pentru a răspunde la toate aceste întrebări în dezbaterea de luni din „Piața Victoriei”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS