Confidenţialitate

Marcel Ciolacu, la Piața Victoriei: Eu cred că vom câștiga aceste alegeri | VIDEO

Invitat al lui Tudor Mușat la dezbaterea electorală din emisiunea “Piața Victoriei”, liderul PSD s-a declarat optimist înaintea alegerilor parlamentare de duminică.

Marcel Ciolacu crede că formațiunea pe care o conduce va câștiga scrutinul.

Liderul social-democrat a aminit că, în opinia sa, nu este un moment oportun pentru organizarea alegerilor legislative.

„Noi am atras atenția, nu am înțeles de ce este această grabă, se puteau face acorduri între partide dacă se amânau alegerile. Consider că prioritatea românilor nu sunt alegerile, au alte priorități, criza sanitară, criza economică.”

Acum, Marcel Ciolacu spune că își dorește o prezență la vot cât mai ridicată la vot și cere guvernanților să acorde o atenție deosebită măsurilor de siguranță:

„Eu sper să vin cât mai multă lume la alegerile parlamentare, libertatea se obține greu, se și menține greu, trebuie să mergi la alegeri și să-ți impui pe cine să te reprezinte în viitor. Ziua votului nu este o problemă, marea problemă este contextul. (…) Sperăm măcar în secțiile de vot să-i testăm pe reprezentanții partidelor, pe președinții secțiilor de vot, rapid, înainte de ziua voturilor.”

Cât despre închiderea școlilor, liderul PSD este de părere că măsura nu a fost una bună:

„Închiderea școlilor este o prostie, și în timpul războiului școlile au funcționat.” Întrebat dacă ar redeschide școlile, acesta a răspuns: ”Categoric, cu o organizare, o testare raidă și cu un parteneriat cu autoritățile locale fără culoare politică”.

Marcel Ciolacu a mai spus, la Piața Victoriei, că este încrezător în faptul că partidul său va obține cele mai multe voturi la alegerile parlamentare:

„Eu cred că vom câștiga aceste alegeri, respectiv PSD va fi pe primul loc. Nu văd cum vor face PNL cu USR majoritate, haideți să vedem cui încredințează românii votul, avem capacitatea de a negocia, dar sub nicio parte nu vom face parteneriat cu PNL.”

Cât despre posibilii parteneri de guvernare, președintele Partidului Social Democrat spune că ar avea mai multe variante și nu a negat nici o posibilă colaborare cu Pro România, cu toate că Victor Ponta declară că acest lucru este imposibil:

„Vor fi discuții, facem politică, e total neserios ce face Victor Ponta. Faptul că îți ataci foștii colegi, un partid care ți-a oferit toată cariera politică, și să găsești PSD-ul partidul cel rău, cred că se descalifică singur prin această atitudine.”

Liderul social-democraților spune că partidul său a făcut câteva schimbări majore, lucru evidențiat și de listele cu care PSD candidează acum la alegerile din 6 decembrie:

„Faptul că nu mai există niciun penal pe listele PSD, niciun om politic trimis în judecată nu se regsește pe listele PSD, cred că a fost o decizie corectă.”

Cât despre asocierea cu Liviu Dragnea, acest lucru ține de trecut, mărturisește Ciolacu:

„Pentru mine reprezintă un trecut, pe care mi-l asum ca președinte. Nu cred că mai se poate face vreo analogie între Liviu Dragnea și PSD.

Tudor Mușat a adus în discuție și pensiile speciale, în contextul în care Marcel Ciolacu a fost primul parlamentar PSD care a demisionat pentru a nu beneficia de pensia specială, cu toate că tot el a fost unul dintre inițiatorii legii.

„Una este politica partidului și alta opinia personală. Opțiunea mea a fost că nu doresc pensie specială, am făcut acest gest în 2016 și acum. Eu nu voi beneficia, am propus USR și PNL, care au blocat activitatea de la Senat, să o deblocăm, să facem un plen comun să scoatem pensiile speciale„, a declarat Marcel Ciolacu.

Mai mult, acesta spune că Legea pensiilor speciale va fi finalizată până la încheierea actualului mandat al parlamentarilor, dar a sugerat și care ar fi condiția ca acest lucru să se întâmple:

„Nu o să se închidă acest mandat până nu închidem cu pensiile speciale, această lege va trece de Parlament, dar va trece și dublarea pensiilor, mi se pare corect ca ambele legi să treacă.”

Dacă nu va obține rezultatul dorit la alegerile parlamentare, Marcel Ciolacu spune că va fi analizată întreaga situație și nu exclude o eventuală demisie din fruntea partidului:

„Marja negocierilor rămâne mult mai mică, voi avea o discuție în interiorul partidului, cine a greșit și cine are o implicare mai mare sau mai mică, inclusiv punerea demisiei mele pe masă.”

Urmărți în continuare emisiunea integrală: