Confidenţialitate

Piața Victoriei | La ce sunt bune alegerile europarlamentare?

România și-a ales până acum europarlamentarii de trei ori – în 2007, în 2009 și în 2014. În cel mai bun caz, doar unul din trei români cu drept de vot a decis să-și și exprime o opțiune în ziua scrutinului. Ceilalți doi au absentat, cu toate că au participat, indirect, la alegeri, finanțându-le.

Cele mai optimiste sondaje arată că intenția de a absenta ar fi în scădere, dar rămâne semnificativă.

În plus, 70% dintre cei care NU au de gând să meargă la vot sunt tineri între 18 și 44 de ani, conform celui recent sondaj IMAS comandat de Europa FM, adică tocmai aceia care susțin, prin taxele și impozitele pe care le plătesc, funcționarea statului.

Cu gândul mai ales la marii absenți ai scrutinelor anterioare – care pot face însă diferența la alegerile din 26 mai -, Anca Simina discută azi cu scriitorul și gazeratul Cristian Tudor Popescu și jurnalistul Moise Guran, în „Piața Victoriei” de la Europa FM, despre mizele interne ale alegerilor europene.

Este sau nu România într-un moment critic în ochii Bruxelles-ului? Este azi PSD doar la guvernare, „nu și la putere”, cum spune Liviu Dragnea? Vin liberalii, prin nominalizarea lui Rareș Bogdan ca „locomotivă”, cu o ofertă electorală care să îi motiveze pe cei care stau acasă să se răzgândească?

Răspundem la aceste întrebări de la ora 18.15, în „Piața Victoriei”, la Europa FM.

Între timp, vă propunem să comentați și să răspundeți, pe pagina de Facebook Radio Europa FM, la următoarea întrebare: