Confidenţialitate

Piața Victoriei, cu Cristian Tudor Popescu și Anca Simina | Ar trebui continuat „experimentul relaxării” din ultimele zile? – VIDEO

România intră azi în „stare de alertă maximă”, spune premierul Ludovic Orban la capătul a trei zile în care starea de alertă a fost doar pe hârtie. Mitingurile ar urma să fie explicit interzise, iar amenzile rediscutate.

Totuși, Hotărârea de Guvern trebuie validată și în Parlament, iar de această dată Legislativul o poate modifica, în următoarele 5 zile, nu doar respinge sau aproba așa cum îi este trimisă. Una dintre diferențele de opinie, de pildă, e legată de deschiderea teraselor.

Cu reguli care se schimbă la fiecare câteva zile, relaxarea continuă, așadar, nu atât ca ridicare treptată a restricțiilor, ci mai mult ca experiment social. Un experiment suprapus peste cel economic despre care premierul Ludovic Orban e chemat să vorbească, de la ora 16.00,  în fața Parlamentului.

Gazetarul Cristian Tudor Popescu revine la Europa FM, de la 18:15, alături de Anca Simina, pentru a analiza subiectele zilei.

Pentru a intra în direct, vă invităm să sunați la 0372 069 599 și să ne spuneți cu ce concluzii v-au lăsat ultimele zile de alertă pe hârtie: Ar trebui continuat „experimentul relaxării”? Ce așteptați de la parlamentarul dumneavoastră – să voteze pentru „alerta maximă” sau pentru diminuarea restricțiilor?