Confidenţialitate

Piața Victoriei, cu Anca Grădinaru | Nistor Călin, procurorul șef al DNA, despre lupta anticorupție în contextul presiunilor fară precedent

Astăzi, la emisiunea în Piața Victoriei, de la ora 18.15,  vine procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Nistor Călin.

De marți după amiază, procurorii anticorupție afișează pe site-ul DNA  mesajul “DNA instituție în pericol de a fi blocată de OUG 7/2019. Combaterea corupției la nivel înalt riscă să fie paralizată”

Anca Grădinaru va discuta cu invitatul său despre efectele ordonanței 7 asupra DNA dar și a altor modificări legislative adoptate de Guvern și Parlament și despre reculul înregistrat de lupta anticorupție -numărul sesizărilor a scăzut cu 54% în ultimii 4 ani, iar anul trecut, numărul inculpaților trimiși în judecată s-a redus aproape la jumătate, față de anul 2017.

Magistratul Nistor Călin a fost 6 ani adjunctul fostului procuror șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, în mandatul căreia DNA a înregistrat cele mai mari succese dar a fost afectat și de cele mai mari scandaluri interne.

Anca Grădinaru va încerca să afle de la invitatul său care a fost reacția sa în acele momente, de ce anul trecut, instanțele au retrimis la Direcția Anticorupție  8 dosare chiar din faza de verificare a legalității probelor dar și  dacă DNA se va alătura magistraților care protestează de o săptămână, în stradă.