Piaţa Victoriei, cu Alice Iacobescu: Politica, luată la bani mărunţi, cu Siegfried Mureșan

Dacă alegerile anticipate vor mai avea loc, ele se vor întâmpla înaintea vacanţei de vară – a declarat europarlamentarul PNL, Siegfried Mureşan, la emisiunea Piaţa Victoriei de la Europa FM, în dialog cu Alice Iacobescu.

Recenta decizie a CCR, care l-a obligat pe preşedintele Iohannis să facă o nouă nominalizare pentru funcţia de premier, a redus şansele organizării de alegeri anticipate. PNL nu a renunţat, însă, la idee, spune Siegfried Mureșan:

„Dacă votul de învestitură asupra Guvernului eșuează de două ori în Parlament, atunci președintele poate dizolva Parlamentul și cred că o va face”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În ce priveşte desemnarea lui Florin Câţu în funcţia de premier, liberalii se feresc să facă aceeaşi greşeală ca la prima desemnare a lui Ludovic Orban.

Şi anume, să afirme public că ar fi o nominalizare de sacrificiu, care să fie respinsă de Parlament, pentru declanşarea alegerilor anticipat, acesta fiind, de fapt, motivul pentru care CCR l-a obligat pe preşedinte să facă o nouă nominalizare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Misiunea lui Florin Cîțu este de a merge în Parlament, de a prezenta o echipă de miniștri, un program de guvernare și de a obține votul de învestitură”, spune Siegfried Mureșan.

Emisiunea completă:

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS